ГоловнаСуспільствоПодії

В Росії спіймали підозрюваного у вбивстві інкасаторів Приватбанку

Резонансний напад було скоєно рівно рік тому.

У Санкт-Петербурзі ввечері 22 жовтня затримали 36-річного громадянина України Олександра Маклюка, який підозрюється у вбивстві трьох інкасаторів Приватбанку в Чернігівській області.

Місцеве видання "Фонтанка" пише, що разом з ним затримано ще одного українця, одесита Олексія Нікітіна. Наразі обидва затриманих перебувають у 51-му відділі поліції УМВС в Московському районі. Обвинуваченого у потрійному вбивстві найближчим часом буде поміщено в один із слідчих ізоляторів Петербурга.

Фото: fontanka.ru

Операція із затримання пройшла біля ресторану "Чито-Гврито". Її провели співробітники відділу Інтерполу в Петербурзі, оперативники "замовного" відділу управління карного розшуку ГУ МВС та карного розшуку Московського району Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, 23 жовтня 2015 року в районі села Скоринець Чернігівської області відбувся напад на інкасаторську машину Приватбанку. За даними правоохоронних органів, мікроавтобус "Фольксваген" служби інкасації рухався з Києва до Чернігова. Коли до місця призначення залишалося близько 30 км, з "автомобілем сталася надзвичайна подія". Мікроавтобус відхилився від маршруту і згорів. Залишки автомобіля були виявлені за сотню метрів від автодороги Київ – Чернігів. У салоні було три трупи. Було викрадено близько 10 мільйонів гривень, 150 тисяч доларів і 30 тисяч євро.

Маклюк був колегою інкасаторів. За версією слідства, вони підібрали його по дорозі на Чернігів, коли у нього нібито зламався автомобіль. Опинившись в автомобілі, Маклюк відкрив у товаришів вогонь, змусив водія звернути з траси на лісову дорогу, де і вистрілив у нього.

Слідом за інкасаторським авто їхали спільники підозрюваного, які перевантажили гроші і підпалили машину. Наступного дня підозрюваний вийшов на роботу в банк. У нього були незначні опіки, але пояснив їх побутовим нещасним випадком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram