ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий пункт пропуску між Україною та Польщею збудують за два роки

Планується капітальний ремонт під'їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску, які вже працюють.

Новий пункт пропуску між Україною та Польщею збудують за два роки
Фото: EPA/UPG

У 2017 році планується розпочати будівництво нового міжнародного пункту пропуску "Нижанковичі - Мальховичі" на українсько-польському кордоні. Таку інформацію надали представники Львівської митниці ДФС України.

"До кінця поточного року польською стороною буде розроблено проект будівництва пункту пропуску, у 2017 році планується розпочати будівельні роботи. Орієнтовний термін будівництва - до 2 років", - повідомляють на митниці.

"Угодою у формі обміну нотами між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про створення на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Нижанковичі - Мальховичі" передбачено, що цей пункт пропуску створюється для переміщення осіб і вантажів транспортними засобами з максимально допустимою масою до 3,5 тонн, за винятком пішохідного руху", - сказано у повідомленні.

При цьому, у митниці відзначають, що для відкриття пункту "Нижанковичі - Мальховичі" необхідно буде укласти окрему угоду між урядами України та Польщі.

"В рамках реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту (100 мільйонів євро) на умовах пов'язаної допомоги планується проведення робіт із капітального ремонту та реконструкції під'їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску, а саме пунктів пропуску "Смільниця - Кросценко","Грушів - Будомєж", "Нижанковичі - Мальховіце","Рава-Руська - Хребенне", - додають митники.

Нагадаємо, у серпні посол України в Польщі Андрій Дещиця виступив за збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram