ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заборонила в'їзд в Україну священикові РПЦ, який служив у бойовиків "ДНР"

34-річний диякон терористів діяв як штатний пропагандист для російських ЗМІ.

СБУ заборонила в'їзд в Україну священикові РПЦ, який служив у бойовиків "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заборонила в'їзд церковному диякону однієї з єпархій Російської православної церкви (РПЦ) Павлу Шульженку, який служив капеланом у бойовиків "ДНР".

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Уперше цей 34-річний громадянин прибув на тимчасово окуповані території з загоном найманців у серпні 2014 року. Виконуючи обов'язки позаштатного капелана, на практиці диякон діяв як штатний пропагандист: давав інтерв'ю і знімав фільми, в яких заперечував існування України й українського народу, закликав до знищення України, приєднання ОРДЛО до РФ. У своєму профілі в російській соціальній мережі це "духовне обличчя" пропагує агресивну війну, перевагу одних релігій над іншими", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

У СБУ зазначили, що такі дії священнослужителя є посяганням на територіальну цілісність України, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і шкодять національним інтересам України. Йому заборонено в'їзд на територію України терміном на три роки.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, влітку в Росії колишній співробітник ФСБ і Московської патріархії РПЦ Євген Петрина був засуджений до 12 років колонії суворого режиму за держзраду. Його звинуватили в шпигунстві на користь США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram