ГоловнаСуспільствоВійна

На ділянці розведення сторін на Донбасі обстріляли патруль ОБСЄ

У Золотому по наглядовому пункту місії випустили кілька куль.

На ділянці розведення сторін на Донбасі обстріляли патруль ОБСЄ
Архив
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

Спостережний пункт місії ОБСЄ в Золотому, де раніше відбулося розведення сторін, потрапив під обстріл.

Про це повідомляють у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"Уранці 16 жовтня з декількох позицій в підконтрольних уряду м. Золоте (60 км на північний захід від Луганська) та с. Катеринівка (64 км на захід від Луганська) патруль СММ у складі п'яти осіб зафіксував безперервну перестрілку за 4-6 км на схід від усіх місць розташування спостерігачів. Протягом півтора години спостерігачі чули понад 60 вибухів, які, за їхньою оцінкою, були зумовлені вогнем з 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів, а також періодичні черги з автоматичних гранатометів (АГС-17, 30 мм) і вогонь з великокаліберних кулеметів", - йдеться в документі.

О 11:52, перебуваючи в межах спостережного пункту в Золотому, члени патруля з інтервалом менш ніж секунда почули свист, за їхньою оцінкою, двох куль з великокаліберного кулемета, які пролетіли над ними на відстані близько 2 метрів на схід від їхньої позиції.

"Спостерігачі чули звук влучання куль, але не бачили місця ударів (за оцінкою, щонайменше одна з куль влучила в бетонну споруду спостережного пункту). Почувши звуки влучання куль, члени патруля сховалися за західною стіною, всередині самого спостережного пункту. Автомобілі СММ були припарковані поблизу. На одязі членів патруля були добре видимі знаки розрізнення ОБСЄ (логотип «ОБСЄ» на шоломах і жилетах)", - сказано у звіті.

Два офіцери Збройних Сил України при Спільному центрі контролю і координації, які супроводжували СММ, також сховалися в укриття. Через деякий час члени СММ повернулися до своїх автомобіля і об 11:57 покинули місце події. Спостерігачі не змогли встановити напрямок вогню.

Патруль місії щасливо повернувся на базу в Сєвєродонецьку. СММ уточнює інформацію про заходи, вжиті СЦКК щодо цього інциденту.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менш ніж на два кілометри.

У заплановані терміни розведення сил відбулося лише в Золотому. 7 жовтня вдалося розвести сили і відвести техніку в районі Петровського. У Станиці Луганській відлік семи днів тиші неодноразово переносили через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram