ГоловнаСуспільствоПодії

Число смертей від сурогатного алкоголю сягнуло 58

У Харківській області померли ще три людини.

Число смертей від сурогатного алкоголю сягнуло 58

Станом на ранок 17 жовтня в Україні зареєстровано 135 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем. Із цього числа 58 осіб померли.

Про це повідомляють на сайті Держспоживслужби.

Порівняно з даними 13 жовтня зареєстровано ще три смерті від отруєння алкоголем, усі - в Харківській області. Помер житель с. Слобідське Харківського району і два жителі смт Високе. Усього в області отруїлася 91 особа, 44 з них померли. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області, метиловий спирт виявлено в 30 померлих.

Нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю в інших областях не зареєстровано.

Раніше в Запорізькій області отруїлися 17 осіб, у Дніпропетровській області - вісім, з них одна людина померла, в Житомирській області отруїлися три людини, одна людина померла.

У Лимані Донецької області отруїлися дев'ять осіб, із них п'ять померли, в Рубіжному Луганської області отруїлися і померли дві людини, в Миколаєві отруїлися і померли п'ять людей.

Нагадаємо, люди почали вмирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті зафіксували тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території Східної України і Миколаївської області. Крім того, затримали 27-річного організатора підпільного «бізнесу». У нього вилучили чотири тонни спирту. Також стало відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram