ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 61 обстріл за добу

По військових стріляють із важкого озброєння.

Штаб АТО нарахував 61 обстріл за добу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

На Луганському напрямку зафіксовано 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку ворога. З мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки і Оріхового, а в Попасній бойовики застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 провокації проти сил АТО. Українські позиції поблизу Гранітного, Новотроїцького, Павлополя і Талаківки окупанти обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, а по Мар'їнці вели вогонь з мінометів і ствольної артилерії калібру 122 мм. По Водяному та Лебединському бойовики вели вогонь зі 152-міліметрової артилерії. У Широкиному і Красногорівці по підрозділах Збройних Сил України активно вели вогонь ворожі снайпери. Також ворог застосовував у цих районах міномети калібру 120 мм, кулемети і стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку відбулося дев'ять обстрілів українських позицій. У Зайцевому і Новгородському противник використовував стрілецьку зброю, кулемети і гранатомети, в Луганському та у Верхньоторецькому - міномети 82-го калібру, а в Троїцькому, крім мінометів калібру 120 мм, ворог здійснив обстріли з артилерії.

Нагадаємо, 16 жовтня бойовика Арсенія "Моторолу" Павлова підірвали в ліфті донецького будинку, де він проживав. У "ДНР" одразу звинуватили в цьому якусь українську диверсійну групу.

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що розцінює загибель Мотороли як оголошення війни з боку України, і пригрозив організувати теракти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram