ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі знайшли центр з виведення грошей у офшори

Вилучено 2,7 мільйона гривень.

В Одесі знайшли центр з виведення грошей у офшори
Фото: ssu.gov.ua

В Одесі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили виведення грошей у офшорні компанії.

"Місцевий бізнесмен виводив кошти підприємців-імпортерів через низку зареєстрованих офшорних компаній. Фіктивними фінансово-господарськими операціями він щомісяця "відмивав" приблизно мільйон доларів США", - сказано на сайті СБУ.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника під час отримання грошей від чергового "клієнта". Під час обшуків в офісі ділка оперативники СБ України вилучили понад 2,7 мільйона гривень у різних валютах, оргтехніку, реквізити, печатки зарубіжних банківських установ та офшорних компаній, а також платіжну документацію, що підтверджує здійснення фінансових операцій.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Нагадаємо, у вересні силовики припинили діяльність конвертаційного центру в Одесі. Послугами "конверту" з переказу грошей в "тінь" користувалися підприємці регіону. До складу конвертцентру входили компанії, зареєстровані в офшорних зонах. Під час обшуку правоохоронці вилучили 150 тисяч євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram