ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 42 обстріли за добу

Противник продовжує застосовувати важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 42 обстріли за добу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні війська 42 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

На Маріупольському напрямку сталося 27 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів. Противник продовжує застосовувати важке озброєння. Зокрема, вогонь артилерії калібру 122 мм бойовики відкривали по позиціях сил АТО в районах Лебединського, Водяного, Широкиного і Павлополя. Інтенсивність ворожого вогню у Водяному посилювалася обстрілом з артилерії калібру 152 мм, а в інших районах - з використанням мінометів 120 калібру. В Красногорівці і Мар'їнці українські позиції потрапили під ворожий вогонь з озброєння танка, БМП та мінометів, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 провокацій проти сил АТО з боку бойовиків. Зокрема, в районі Новозванівки - з використанням артилерії 152 калібру, в районі Новоолександрівки - з кулеметів і гранатометів різних систем, а в Станиці Луганській - зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник здійснив три обстріли українських позицій. У Зайцевому російсько-окупаційні війська застосовували проти сил АТО міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися в районах Авдіївки і Новгородського.

Нагадаємо, у четвер, 13 жовтня, на Донбасі не було ні загиблих, ні поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram