ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко 15 жовтня передасть нову партію бойової техніки для фронту

Президент поскаржився на убогий військовий бюджет.

 Порошенко 15 жовтня передасть нову партію бойової техніки для фронту
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко в суботу, 15 жовтня, передасть військовим нову партію бойової техніки для фронту.

Про це він сказав в п'ятницю на заходах, присвячених Дню Захисника України.

"Якщо ми хочемо вижити як нація, як народ, як держава, ми повинні витрачати на Збройні сили і безпеку як мінімум 5% нашого ВВП. Якщо дивитися на ці витрати в масштабі світових цін на зброю і техніку, якщо порівнювати наш бюджет з аналогічними витратами інших країн, то очевидно, що ми діємо в умовах обмеженого і дуже скромного фінансового рахунку. Наведу тільки один приклад: сьогодні на слуху суперечка між двома європейськими країнами за контрактом на поставку гелікоптерів. Так ось вартість 50 вертольотів - понад 3 млрд євро. Нам, по доброму, потрібні десятки таких, якщо не сотні. Але весь наш річний військовий бюджет не дотягує навіть до 60% цієї суми. У наступному році він становить 64 млрд", - заявив Порошенко.

Проте, зазначив Президент, Україна використовує наявний ресурс максимально ефективно. В цьому році військовим передали близько 2000 одиниць озброєння і військової техніки. У наступному році на закупівлю техніки планується витратити 11 млрд гривень.

"Кожен громадянин має право бачити техніку, в яку він інвестує щомісяця свої податки, відраховуючи їх у бюджет держави. Ми будемо і далі демонструвати результати нашої оборонної промисловості. Завтра я продовжу традицію публічної передачі техніки і озброєння у війська. Цього разу мова йде про бойову і транспортну авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, вантажні автомобілі і засоби тилового забезпечення", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 23 серпня Порошенко в Чугуєві передав армії понад 140 одиниць військової техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram