ГоловнаСуспільствоЖиття

На суді у "справі Чийгоза" потерпілий засумнівався в його винуватості, - адвокат

Заступника голови Меджлісу залишили під арештом.

На суді у "справі Чийгоза" потерпілий засумнівався в його винуватості, - адвокат
Ахтем Чийгоз
Фото: qha.com.ua

В Криму 13 жовтня на суді у "справі Чийгоза" під час допиту члени "народного ополчення", яких викликали як потерпілих, заперечували, що бачили Ахтема Чийгоза на мітингу під Верховною Радою Криму, а один з них заявив, що не вважає Чийгоза причетним до злочину, який йому інкримінують.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає Крым.Реалии.

За словами Полозова, один із потерпілих, член "самооборони" Погорєлов, зі самого початку заявив, що відмовляється давати свідчення як потерпілий, оскільки "не вважає, що Чийгоз причетний до інкримінованого йому злочину".

Погорєлов повідомив у залі суду, що не бачив Чийгоза, на мітингу постраждав від тисняви, але за медичною допомогою не звертався.

Також в суді заслухали потерпілого Єрнєва, який був командиром другої роти "самооборони". Він розповів у суді про те, як формувалося в Криму "ополчення", і зазначив, що до цього були причетні Михайло Шеремет та Сергій Аксьонов.

За словами адвоката, Єрнєв зазначив, що не може сказати, чи має якийсь стосунок Чийгоз до організації масових заворушень, і що він не пам'ятає точно, чи бачив підсудного, повідомив Полозов.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив під вартою заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

За словами Полозова, судді також відмовили захисту в праві ознайомитися з матеріалами про продовження арешту.

Нагадаємо, Чийгоза було затримано 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, "за підозрою в організації та участі у масових заворушеннях". Мова йде про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram