ГоловнаСуспільствоЖиття

В половину українських будинків подали тепло

Західні області підключені до теплопостачання на 100%.

В половину українських будинків подали тепло
Фото: timer.od.ua

До теплопостачання вже підключено 55% об'єктів соціального та житлового фонду загалом по країні, повідомив профільний віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Загальний стан підключення по країні становить 55%", - сказав він на селекторній нараді.

Він зазначив, що у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській областях житловий фонд і соціальні об'єкти підключені до теплопостачання на 100%.

"Київ сьогодні почав активно підключати житловий сектор, буквально вчора (12 жовтня) були підключені всі соціальні об'єкти, житловий фонд підключено на 16%", - сказав віце-прем'єр.

Він додав, що в Херсонській, Одеській, Донецькій і Луганській областях температурний режим ще не підійшов до того рівня, щоб підключати до опалення негайно, але, з урахуванням інформації на нараді представника Гідрометцентру про прогноз погоди в цих областях, Зубко закликав теплопостачальні підприємства прискорити процес підключення до тепла.

Зубко звернув увагу на те, що в Донецькій області є низка населених пунктів, де необхідно вирішувати проблему не тільки своєчасного підключення, але і відновлення тепломереж. З цією метою наступного тижня представники уряду поїдуть в область.

Нагадаємо, опалювальний сезон, як правило, починається в Україні з 15 жовтня, однак через холоди вмикати опалення можуть раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram