ГоловнаСуспільствоЖиття

Nokia повернеться на ринок смартфонів разом з апаратом Nokia D1C Новости компаний

На початку жовтня в базі даних бенчмарка GeekBench з'явився новий (перший за 2,5 року!) смартфон Nokia. Новинка працює на платформі Android 7.0 і має кодову назву D1C. Судячи з технічних характеристик, ґаджет належатиме до преміального сегменту. Хороша новина для поціновувачів продукції фінської компанії: новинка вийде на ринок уже до кінця поточного року.

Nokia: крок у нове життя

У 2000-х роках компанія Nokia була одним із найбільших гравців на ринку мобільних телефонів. Низка апаратів бренда отримала статус легендарних - достатньо згадати сталевий бестселер Nokia 6300, вишуканий слайдер Nokia 8800 або невбиваючий апарат Nokia 3310, що розійшовся 130-мільйонним тиражем і став найпопулярнішим телефоном в історії. Однак на початку 2010-х років справи компанії пішли під укіс, унаслідок чого в 2014 році мобільний бізнес Nokia викупила американська корпорація Microsoft. Незабаром після цього назва фінського бренда зникла з маркування смартфонів, поступившись місцем слову Lumia.

Починаючи з 2014 року, каталог Nokia поповнювався винятково моделями кнопкових телефонів. На щастя, незабаром ця тенденція зміниться.

В останні місяці справи в Nokia налагодилися. У травні 2016 року було підписано угоду з фінською компанією HMD Global Oy, відповідно до якої остання продовжить випускати продукцію (в тому числі, смартфони) під брендом Nokia впродовж найближчих 10 років.

За інсайдерською інформацією, вже впродовж наступних 5 місяців (до лютого 2017 року) на світовий ринок вийдуть 2 нових високопродуктивні смартфони і 2 планшети Nokia. Першим підсумком співпраці з HMD Global Oy стане Android-смартфон Nokia D1C, що днями засвітився в базі даних бенчмарка GeekBench. Чим же потішить покупців перший смартфон, який буде випущений під брендом легендарного виробника після більш ніж дворічної перерви?

Характеристики Nokia D1C оприлюднено

За даними GeekBench, смартфон під кодовою назвою Nokia D1C побудований на базі 64-бітного 8-ядерного чипа Qualcomm Snapdragon 430 з робочою частотою 1400 МГц. Він має 3 ГБ оперативної пам'яті і працює на новій версії операційної системи Android 7.0 Nougat. У одноядерному тесті апарат набрав 667 балів, а в багатоядерному - 3229. Дуже солідні цифри.

Низка джерел повідомляє, що апарат отримає металевий корпус, сенсор відбитку пальців і великий дисплей. Інформації про розширення екрана і камер девайса, на жаль, поки немає. Однак відомо, що HMD Global Oy планує вивести новий смартфон Nokia на ринок уже в грудні 2016 року. Якщо це так, то чекати новин нам залишилося недовго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram