ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна випускатиме словацькі пістолети

"Укроборонсервіс" підписав договір зі словацькою Grand Power S.R.O.

Україна випускатиме словацькі пістолети
Фото: grandpower.eu

Державна компанія "Укроборонсервіс" (входить у держконцерн "Укроборонпром") і словацька Grand Power S.R.O. підписали договір про спільне виробництво стрілецької зброї в Україні.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Договір про співпрацю підписали голова Grand Power S.R.O. Ярослав Кураціна і директор "Укроборонсервісу" Сергій Микитюк у рамках міжнародної виставки "Зброя та безпека", яка стартувала сьогодні в Києві.

Відповідно до домовленостей, українські та словацькі зброярі будуть разом працювати над новими розробками, обмінюватимуться досвідом і технологічними рішеннями.

"З огляду на членство Словаччини в НАТО і Європейському Союзі, це дозволить спрямувати спільні зусилля на створення нових зразків сучасної вогнепальної зброї за стандартами Альянсу та підвищити рівень взаємовигідної співпраці та партнерства із західними партнерами України", - наголошено в повідомленні.

Підписання цього договору є ще одним досягненням на шляху України до прискорення процесу євроінтеграції та розширення співпраці з НАТО. Концерн докладає зусиль щодо активізації кооперації з країнами-членами Альянсу в оборонній сфері.

Нагадаємо, міжнародна виставка "Зброя та безпека" працюватиме 11-14 жовтня. На ній ДК "Укроборонпром" представляє найкращі зразки і провідні досягнення оборонно-промислового комплексу України. Зокрема, на виставці представлені бойовий безпілотний БТР "Фантом" і БМП з німецьким "сердцем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram