ГоловнаСуспільствоВійна

В Україні випустили перший бронеавтомобіль з автопілотом

Безпілотний броньований КрАЗ створено для допомоги військовим в зоні бойових дій.

В Україні випустили перший бронеавтомобіль з автопілотом
Фото: autokraz.com.ua

Кременчуцький автомобільний завод "АвтоКрАЗ" на базі броньованого автомобіля "КрАЗ-Спартан" випустив перший вітчизняний військовий автомобіль, обладнаний автопілотом.

Автомобіль зроблено спільно із Запорізькою інжиніринговою компанією "Інфоком ЛТД", повідомляє прес-служба заводу.

"Вітчизняний автопілот Pilotdrive, встановлено на КрАЗ-Спартані, який оснащено комплексом спеціальних датчиків, що дозволяють автомобілю легко орієнтуватися в дорозі. У їх числі тепловізор зі системою автоматичної цілевказівки і захоплення, відеокамера з охопленням 360˚, передній і задній радари для виявлення перешкод, далекомір, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів", - йдеться в повідомленні.

Фото: autokraz.com.ua

Відзначається, що завдяки автопілоту, КрАЗ-Спартан легко розпізнає ширину дороги, а також перешкоди, що містяться навколо нього. Система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частку секунди. Управління безпілотним Доразо-Спартаном може здійснюватися за допомогою планшета, "розумної рукавички" або операторської станції.

Зв'язок з автомобілем здійснюється за цифровим радіоканалом передачі даних WiFi/Wimax, радіус зв'язку від 10 км до 50 км.

Додатково безпілотник оснащено програмно-апаратним комплексом "SmartDrive" і навчанням в реальному режимі часу Teach-inDrive, в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.

Безпілотний броньований КрАЗ створено для допомоги військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань. Презентація першого вітчизняного "безпілотника" КрАЗ-Спартан відбудеться на виставці "Зброя та безпека" в Києві 11-14 жовтня.

Нагадаємо, в серпні Нацгвардія отримала на озброєння бронемашину "Козак-001".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram