ГоловнаСуспільствоЖиття

Редактора газети, яка писала про розгін мітингу в Алушті, звинуватили у вимаганні

Редактор "Твоєї газети" вимагав 150 тис. рублів за непоширення компромату.

Редактора газети, яка писала про розгін мітингу в Алушті, звинуватили у вимаганні
Фото: Макс Левин

У Криму порушили кримінальну справу стосовно засновника і редактора газети "Твоя газета", а також депутата Алуштинської міської ради. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За даними кримського Слідкому, редактора газети і депутата, "залежності від ролі кожного", підозрюють в скоєнні комерційного підкупу, пов'язаного з предметом вимагання предмета підкупу, і посередництва в комерційному підкупі, вчиненого групою осіб за попередньою змовою.

За даними слідства, редактор газети, бажаючи отримати від члена однієї з партій 150 тис. рублів за нерозповсюдження відомостей, що ганьблять його і подану ним партію, в ЗМІ, "залучив в ролі посередників в отриманні грошових коштів своїх знайомих, серед яких був депутат Алуштинської міської ради. Вони повинні були переконати потерпілого в реальності здійснення висловлених загроз і в необхідності передачі редактору газети грошових коштів", йдеться в повідомленні.

У відомстві стверджують, що обвинувачених затримали 4 жовтня співробітники ФСБ "в момент передачі грошових коштів".

Коментарі підозрюваних на цей момент відсутні.

Алуштинська "Твоя газета" писала про розгін мітингу на набережній міста, коли поліцейські застосували силу до затриманих, а також про екологічні проблеми регіону і про перевищення повноважень поліції.

Як повідомлялося в липні, Ужгородський сайт, що стежить за законністю дій органів влади, попався на шантажі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram