ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація на Донбасі і далі загострюється

Число обстрілів майже досягло 50.

Ситуація на Донбасі і далі загострюється

За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Це найбільша кількість обстрілів з 15 вересня, коли почалося чергове перемир'я.

Як повідомляє штаб АТО, бойовики застосовують не тільки стрілецьку зброю, але і гранатомети, кулемети, БМП, зенітні установки і великокаліберні міномети.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень режиму тиші. Противник вдавався до збройних провокацій у районі Станиці Луганської (де мало відбутися розведення сторін), Новоолександрівки і Новозванівки. Застосовувалися гранатомети, кулемети і стрілецька зброя. По Новозванівці вів вогонь снайпер, також тут стріляли з мінометів 82-го калібру. Крім того, по Новоолександрівці і Новозванівці окупанти відкривали вогонь із зенітної установки.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 17 обстрілів. Противник порушував режим тиші в районі Павлополя, Новотроїцького, Водяного, Широкиного і Гнутового, застосувавши гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. По Павлополю і Талаківці бойовики стріляли з мінометів 82-го калібру, а по Водяному відкривали вогонь з БМП. Також по Широкиному, Новотроїцькому та Гнутовому вів вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано 20 обстрілів. Бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Новгородського, Новоселівки, Новоселівки Другої, Троїцького, Верхньоторецька, Кам'янки, Майорська і Зайцевого. Також по Авдіївці, Новоселівці Другій, Верхньоторецьку, Кам'янці, Майорську і Зайцевому ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру.

За минулу добу зафіксовано прольоти трьох безпілотників.

Нагадаємо, в п'ятницю бойовики за минулу добу 34 рази відкривали вогонь, застосувавши також важке озброєння.

Заплановане на трьох ділянках розведення сторін відбулося лише в районі Золотого Луганської області. В Станиці Луганській і Петровському реалізувати домовленість не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram