ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі про харківський смертельний алкоголь виплив "російський слід"

За словами чиновника, посередник вже у всьому зізнався.

У справі про харківський смертельний алкоголь виплив "російський слід"
Изъятый спирт
Фото: Пресс-служба Нацполиции

Метанол, з якого в Харкові робили сурогатний алкоголь, вже забрав 38 життів. Його постачали з Сєвєродонецька Луганської області. А туди спирт потрапляв з Росії, повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

"Зараз на цьому підприємстві проходить обшук", - повідомив він.

За словами Білана, спирт продавали через посередника, а возили за підробленими документами, в яких товар був оформлений як абсолютно інша речовина. Посередник, зазначив чиновник, вже у всьому зізнався.

Також повідомляється, що харківський підпільний виробник горілки закупив п'ять тонн метанолу, з якого потім робив сурогат.

Нагадаємо, виробник вже заарештований і перебуває в СІЗО . Також під арештом вже і двоє продавців сурогату.

Напередодні, 29 вересня, співробітники "Альфи", харківської прокуратури та податкової міліції затримали організаторів виготовлення сурогатного алкоголю, через який загинуло більш ніж три десятки людей.

Правоохоронці вилучили більш ніж чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату.

Зараз ДФС разом з правоохоронцями відпрацьовують не тільки канали, по яких завозили спирт, але і місця продажу продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

З 21 по 29 вересня у Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєння сурогатним алкоголем, з яких 25 осіб загинули. У Донецькій області зареєстровано 9 випадків отруєння, з них 5 випадків зі смертельним результатом. Також 5 осіб загинули в Миколаївській області. За даними, на 30 вересня загиблих було вже 38.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram