ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканець Ніжина влаштував у гаражі майстерню з виготовлення зброї

"Стволи" купувала бурштинова мафія.

 

Правоохоронці викрили в Ніжині Чернігівської області підпільну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї..

Місцевий житель організував нелегальне виробництво в гаражі у приватному секторі. Він виготовляв на замовлення стрілецьку і продавав бойову зброю серійного виробництва. Клієнтів підшукував через форуми в Інтернеті.

"Покупцями були представники кримінальних структур, зокрема з нелегальних копалень бурштину в Житомирській і Рівненській областях", - повідомляється на сайті СБУ.

"Зброяра" затримали неподалік майстерні під час продажу виготовленої вогнепальної зброї - бойового мушкета. Раніше правоохоронці задокументували реалізацію зловмисником пістолета "ТТ".

Під час обшуків у гаражі і за місцем проживання вилучено три гладкоствольні й пневматичні рушниці, саморобний обріз, три пістолети для стрільби патронами типу "флобер", самі патрони різного калібру. У майстерні виявлені пристрої і капсули для виготовлення патронів, корпуси і дула для нарізної та гладкоствольної зброї та два кілограми пороху.

У рамках відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram