ГоловнаСуспільствоВійна

США передали Україні три медлабораторії на колесах для АТО

Автомобілі направлять на Донбас після підготовки фахівців.

Уряд США в четвер, 29 вересня, передав Міністерству оборони України три автомобілі, обладнані під медичну лабораторію, загальною вартістю близько 13 млн гривень.

Фото: mil.gov.ua

Як повідомляється на сайті Міноборони, це гуманітарна допомога Агентства зменшення загрози (Defense Threat Reduction Agency, є частиною Міноборони США).

"Ця лабораторія - це кінцевий результат необхідності. Кінцевим результатом є винахід, який зробила українська сторона. Цей автомобіль є дуже гарним прикладом української винахідливості. Зовнішні шасі автомобіля були виготовлені на підприємстві "Практика", внутрішнє обладнання і дизайн створила українська компанія "Альт", а компанія "Медіамакс" проводила навчання", - розповів представник агентства Лука Клучко.

Фото: mil.gov.ua

Начальник Центральної санітарно-епідеміологічної лабораторії Сергій Литовка розповів, що основне призначення цих автомобілів - район АТО. Але спочатку ці машини попрацюють у Києві, Львові та Харкові.

"Протягом найближчого періоду, після підготовки всіх фахівців, ми відправимо автомобілі в район АТО, де вони будуть працювати за трьома основними напрямками - ОТУ "Донецьк", ОТУ "Луганськ" і ОТУ "Маріуполь". За допомогою цих трьох обладнаних мобільних лабораторій на передовій стане можливим швидке здійснення бактеріологічних досліджень. Згортання і розгортання цих автомобілів займає лише дві години", - розповів Литовка.

Нагадаємо, влітку США передали Україні п'ять медичних автомобілів на базі Hummer, кілька пікапів і мікроавтобусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram