ГоловнаСуспільствоПодії

Грабіжникові, який підірвав заручника в херсонському обміннику, дали довічне

Його визнали винним за дев'ятьма статтями Кримінального кодексу.

Грабіжникові, який підірвав заручника в херсонському обміннику, дали довічне
Фото: visti.ks.ua

Херсонський міський суд засудив грабіжника, який у грудні 2014 року підірвав заручника в обмінному пункті Херсона.

Про це в четвер повідомила обласна прокуратура.

Загиблий був моряком, який щойно повернувся з рейсу, розповідали в МВС. Його взяли в заручники 27 грудня 2014 року в Таврійському мікрорайоні Херсона, коли сідав у свою машину. Зловмисник напав на чоловіка, заштовхав у його ж автомобіль, прив'язав до сидіння, після чого скотчем начепив на жертву саморобну бомбу.

Погрожуючи пістолетом, підозрюваний змусив моряка пограбувати пункт обміну валют. Він пообіцяв відпустити жертву, коли той відбере гроші. Сам зловмисник перебував неподалік і керував діями людини, у якої до вибухівки був приєднаний мобільний телефон. Таким чином підозрюваний чув усе, що відбувається всередині. Після того, як чоловікові відмовилися віддавати гроші, зловмисник запанікував і підірвав моряка.

Скоївши злочин, зловмисник повернувся додому, зібрав речі та поїхав у Донецьку область. На одному з блокпостів його спіймали. Причому під час затримання він чинив опір і намагався відібрати зброю у правоохоронців.

Убивцю визнали винним за 9 статтями Кримінального кодексу і засуджено до довічного ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram