ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил біля Станиці Луганської опинилося під загрозою зриву

У районі селища зафіксовано обстріли.

Розведення сил біля Станиці Луганської опинилося під загрозою зриву
Фото: lg.vgorode.ua

За минулу добу російсько-окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. У тому числі стріляли в районі Станиці Луганської - одного з трьох населених пунктів, де заплановано розведення сторін за умови дотримання перемир'я.

"На Луганському напрямку зафіксовано дев'ять порушень "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки і Станиці Луганської. А з БМП окупанти обстріляли українських захисників біля населених пунктів Новозванівка і Новоолександрівка", - повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано вісім порушень перемир'я. У районі Мар'їнки, Талаківки, Старогнатівки, Широкиного і Водяного бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів. Крім того, по Широкиному і Мар'їнці вів вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано вісім обстрілів. Окупанти з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь у районі Авдіївки і Верхньоторецька. Також по Авдіївці окупанти відкривали вогонь з мінометів 82 калібру, а по Новгородському вели вогонь з БМП і зенітної установки.

У середу в зоні АТО зафіксовано проліт одного безпілотника.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидві сторони не менше ніж на два кілометри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram