ГоловнаСуспільствоПодії

Виробника харківської горілки-отрути оголошено в розшук

"Пшенична" занапастила кілька десятків людей.

Виробника харківської горілки-отрути оголошено в розшук
Фото: http://kh.sfs.gov.ua

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для ймовірного виробника сурогатного алкоголю, від якого загинули кілька десятків людей. У цей час місце перебування фігуранта справи невідоме, винесено постанову про розшук.

Повідомляють, що це 27-річний харків'янин. Йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей).

Нагадаємо, з 23 вересня в Харківській області померли 24 людини від отруєння сурогатним алкоголем. З урахуванням п'яти загиблих у Лимані Донецької області і ще п'яти жертв у Миколаєві загальне число жертв паленої горілки сягнуло 34 людей, повідомила Держспоживслужба. Ще дві жінки померли в Рубіжному.

27 вересня в Харкові правоохоронці провели обшуки в місцях, де виготовляли сурогатний алкоголь.

Головне управління Фіскальної служби в Харківській області повідомило, що загибель людей зумовлена вживанням фальсифікованих алкогольних напоїв, зокрема горілки, на етикетках якої вказано "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛІГ".

ТОВ "Олександрія БЛІГ", зокрема, продає через інтернет горілку в 10-літрових тетрапаках. Вартість однієї упаковки - близько 200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram