ГоловнаСуспільствоВійна

У Станиці Луганській мають намір протестувати проти відводу українських військ

Люди запитують, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження.

У Станиці Луганській мають намір протестувати проти відводу українських військ
Фото: lg.vgorode.ua

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення українських військ від населеного пункту згідно з документом, підписаним у Мінську.

Про це заявив голова Станично-Луганської районної ВЦА Юрій Золкін, передає Громадське.

За його словами, представники правоохоронних органів та МНС опиняться під загрозою зіткнення з бойовиками в тих районах Станиці Луганської, які увійдуть в так звану "демілітаризовану зону".

"Люди питають, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження на цих вулицях. Там навіть поліцейським заборонено перебувати зі зброєю. Як будуть працювати МНС, швидка?", - сказав Золкін.

За словами голови районної ВЦА, представники громадських організацій вже готуються до протестних акцій у вигляді пікетів.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох дільницях - у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського, якщо там протягом певного періоду не буде обстрілів. З 22 вересня почалася підготовка до відведення техніки.

27 вересня голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз заявив, що не вірить в те, що сепаратисти виконають умови, а відхід української армії від Станиці Луганської може загрожувати втратою контролю над містом.

Представник України у підгрупі з безпеки Євген Марчук виключив втрату Станиці Луганської під час розведення сторін у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram