ГоловнаСуспільствоПодії

Дві жінки померли від отруєння метанолом у Луганській області

Ще одна жінка в лікарні. Загрози її життю немає. 

Дві жінки померли від отруєння метанолом у Луганській області
Фото: www.media-kuban.ru

У місті Рубіжне Луганської області в результаті отруєння сурогатним алкоголем померли дві жінки, ще одна перебуває в лікарні.

Про це повідомляється на сайті обласного управління Нацполіції.

25 вересня в Рубіжанський відділ поліції надійшло повідомлення 40-річного місцевого жителя про те, що померла його 28-річна співмешканка. Приїхавши за викликом поліцейські ознак насильницької смерті не виявили.

"Попередньо причиною смерті є отруєння метанолом. Труп для встановлення причини смерті направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

Того самого дня до поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що до відділення інтенсивної терапії з діагнозом "гостре отруєння сурогатами алкоголю" була госпіталізована 54-річна місцева мешканка, яка не приходячи до тями померла.

Цього ж дня до лікарні з таким самим діагнозом була доставлена 53-річна жінка, яка зараз перебуває на лікуванні. Її життю і здоров'ю нічого не загрожує.

Правоохоронці встановили, що місцева мешканка 1984 року народження через Інтернет замовила і придбала 50 літрів горілки. Частину алкоголю вона взяла з собою на святкування сімейного свята. Крім неї та її матері, принесену горілку вживали ще дві постраждалі жінки і сам заявник.

"Жінка, яка придбала алкоголь, і чоловік після вживання спиртних напоїв по медичну допомогу не зверталися", - повідомили в поліції.

Порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (умисне вбивство) і ст. 204 КК (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Правоохоронці встановлюють особу людини, яка продала смертельний напій.

Нагадаємо, раніше в Миколаєві п'ятеро людей померли від отруєння метанолом.

З 22 вересня в Харківській області було зареєстровано декілька десятків випадків отруєння горілкою. Загинули 13 людей, 22 залишаються в лікарнях.  Жертви отруєння - із сіл у декількох районах області. Горілку вони купували в місцевих магазинах.

Крім того, п'ятеро жителів Лиману Донецької області  загинули від паленого коньяку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram