ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони спростувало необхідність нової мобілізації (оновлено)

Перекрити нестачу бійців планують за рахунок контрактників.

Міноборони спростувало необхідність нової мобілізації (оновлено)
Фото: postfactum.ks.ua

Міністерство оборони стверджує, що успішна кампанія з набору військовослужбовців на контракт зробила непотрібною нову хвилю мобілізації.

"З початку року контракт з українським військом уже підписали близько 53 тисяч військовослужбовців, з яких понад 6 тисяч - офіцери. Ще кілька тисяч громадян пройшли відповідний відбір і укладуть контракт після проходження необхідного курсу підготовки. Таким чином, щомісяця лави Збройних сил України в середньому поповнюють близько 6 тисяч контрактників. З огляду на зазначену тенденцію, до кінця року плануємо залучити ще 15-18 тисяч контрактників", - сказано в повідомленні міністерства.

Раніше спікер Міноборони Вілен Підгорний заявив, що на фронті вже зараз не вистачає близько 14 тисяч бійців, і їх можуть доукомплектувати за рахунок наступної хвилі мобілізації.

"Наскільки я розумію, рішення було прийнято. Україні потрібно призвати додаткових солдатів. Йдеться про чотирнадцять тисяч нових солдатів, яких треба залучити до кінця року. Імовірність наступної хвилі дуже велика", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, на фронті вже зараз не вистачає близько 14 тисяч бійців, і їх можуть доукомплектувати за рахунок наступної хвилі мобілізації.

Нагадаємо, 26 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військових шостої хвилі мобілізації. Щойно буде демобілізований останній із "шостої хвилі", на фронті залишаться тільки контрактники.

Шоста хвиля мобілізації пройшла в червні-серпні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram