ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові співробітники ДФС "кришували" конвертцентр з оборотом 0,5 млрд гривень

Арештовано понад 50 фіктивних банківських рахунків.

Співробітники Генеральної прокуратури в Харкові викрили конвертаційний центр з оборотом понад 0,5 млрд гривень, який "кришували" співробітники місцевої Фіскальної служби.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, передає телеканал "112 Україна".

Фото: gp.gov.ua

У спецоперації брали участь понад 150 правоохоронців, було проведено більш ніж 38 обшуків, вилучено 1 млн гривень, арештовано понад 50 фіктивних банківських рахунків.

Конвертцентр "кришували" співробітники місцевої ДФС, яким планують оголосити підозри і яких мають відсторонити від займаних посад.

"Станом на сьогодні ми говоримо про місцевих фіскалів. Ця операція була під керівництвом ГПУ за сприяння Нацполіції і СБУ, щоб не було витоку інформації. У рамках цієї справи це одне кримінальне провадження, яке стосувалося близько 38 підприємств. Воно було об'єднаним. Відкрите за ч. 2 ст. 364 КК, зловживання владою або службовим становищем саме працівниками ДФС. Станом на зараз ці особи не відсторонені від займаних посад. Тому що це сталося вчора ввечері, протягом сьогоднішнього дня будуть легалізовані всі слідчі дії, після чого ми зможемо оголосити підозру й усунути від займаної посади", - розповів Сторожук.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, СБУ спільно з ГПУ викрили начальника одного з управлінь ДФС у Київській області, який "кришував" діяльність конвертаційного центру і мав російський паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram