ГоловнаСуспільствоПодії

Луценко описав масштаби злочинності в Україні

За сім місяців 2016 року зафіксовано 410 тисяч кримінальних правопорушень.

Луценко описав масштаби злочинності в Україні
Фото: 24tv.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні профільного комітету Верховної Ради описав масштаби злочинності в Україні.

За перші сім місяців 2016 року зареєстровано 410 тисяч кримінальних правопорушень, це на 25% більше порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Число умисних убивств скоротилося з 2100 торік до 1200 цьогоріч. Але це скорочення досягнуто виключно за рахунок Донецької області. Водночас кількість убивств зросла в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Київській та інших мирних областях.

За словами Луценка, 70% від усіх зареєстрованих злочинів пов'язані з викраденням майна.

Кількість крадіжок зросла на 38%, до 221 тисячі випадків. Найбільше зростання зареєстровано в Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській, Харківській областях і Києві.

Кількість грабежів зросла на 40%, до 16,2 тисячі випадків. Лідерами зростання стали Рівненська область (на 80%), Волинська (72%), Одеська (63%), Дніпропетровська (57%), Київська (54%), Запорізька (53%), Київ (59%).

Кількість розбійних нападів (крадіжка з насильством) зросла на 30%, до 2,4 тис. випадків. Найбільше зростання зареєстроване в Черкаській, Одеській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській областях.

У Києві в громадських місцях (парки, площі і т.п.) скоєно 25 тис. злочинів, це в 2,3 разу більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Схожа ситуація фіксується в Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській і Рівненській областях.

Кількість викрадень авто зросла на 16%, до 7000 випадків. У середньому на добу в Україні викрадають 33 транспортні засоби.

Кількість ДТП зросла на 20%, до 86 тис. випадків. Таке саме зростання - для ДТП із постраждалими, це 14,8 тис. випадків. У них загинули 1761 особа, травмовано 19 тис. Аварія з потерпілими в Україні відбувається що 20 хвилин, із загиблими - що три години.

Кількість порушень ПДР зросла на 40%.

За словами Луценка, головний фактор криміналізації України - це війна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram