ГоловнаСуспільствоПодії

Троє учасників мітингу проти концерту Ані Лорак у 2014 році отримали умовні терміни

Обвинувачені визнали свою провину частково.

Троє учасників мітингу проти концерту Ані Лорак у 2014 році отримали умовні терміни
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва засудив до чотирьох і трьох років в'язниці умовно трьох громадян, які брали участь у масових заворушеннях під час спроби зірвати концерт співачки Ані Лорак в палаці "Україна" в Києві в листопаді 2014 року.

Про це йдеться у вироці суду від 12 вересня.

Підсудні - уродженець Полтавської області, студент Національного університету біоресурсів; уродженець Волинської області, студент історичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка й уродженець Львівської області, безробітний, з професійно-технічною освітою. 27 листопада 2014 року вони разом з групою інших осіб брали участь у заворушеннях біля палацу "Україна".

"Вони жбурляли в правоохоронців курячі яйця, каміння, піротехнічні вироби, а також завдавали їм ударів руками, ногами й іншими предметами, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою", - наголошено в повідомленні.

На засіданні обвинувачені частково визнали провину в скоєнні інкримінованого їм злочину. Студент Нацуніверситету біоресурсів заявив, що прийшов на мітинг у камуфляжному одязі, масці-балаклаві і з кастетом, але зброю проти міліції не застосовував і нікого не бив.

Другий підсудний заявив, що в акції участі не брав, але, побачивши афішу концерту, обурився і в загальному натовпі мітингувальників один раз ударив ногою по щиту міліціонера.

Третій підсудний визнав, що брав участь в акції протесту, але заявив, що нікого не був і жодних хуліганських дій не здійснював. Проте суд визнав усіх трьох винними в злісному хуліганстві і засудив до умовних термінів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram