ГоловнаСуспільствоПодії

Поранений супутник Жиліна виявився підозрюваним у вбивстві харківського журналіста

Василя Климентьєва вбили в 2010 році

Поранений супутник Жиліна виявився підозрюваним у вбивстві харківського журналіста
Фото: МВД

Чоловік, який був разом із ватажком "Оплота" Євгеном Жиліним у підмосковному ресторані "Вітерець" і був поранений кілером, - це колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар.

Його підозрюють в убивстві редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва, повідомив радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко в ефірі 112 каналу.

"Особа на ім'я Андрій Козар також перебуває в розшуку. Його підозрювали в організації викрадення і вбивства харківського журналіста Климентьєва наприкінці 2000-х років. Він перебував у розшуку вже років 6-7. Відомо було, що він проживає на території РФ і, я думаю, так само, як і Жилін, співпрацював з російськими спецслужбами в обмін на те, щоб його не видавали Україні. Можливо, колись нам вдасться домогтися його видачі Україні для справедливого суду", - розповів Геращенко.

Василя Климентьєва вбили в 2010 році.

11 серпня 2010 року він виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі BMW сріблястого кольору і не повернувся. Через рік міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у причетності до його зникнення, серед них - колишній міліціонер Андрій Козар.

У серпні 2012 року тодішній начальник слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив, що вбивство Климентьєва розкрили і Козар - головний підозрюваний.

Основна версія злочину - вбивство через професійну діяльність журналіста. Газета "Новий стиль" спеціалізувалася на розкритті корупції в силових структурах. У розслідуванні брали участь близько двохсот правоохоронців, включаючи росіян.

Нагадаємо, Жиліна застрелили 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram