ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області кіберполіція затримала групу осіб за підробку документів для отримання віз

У поліцію звернулися представники посольства Польщі.

Оперативники Департаменту кіберполіції Національної поліції затримали організатора злочинного угруповання і трьох його спільників, які підробляли документи для отримання віз.

Про це інформує департамент комунікації Нацполіції.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян, в Департамент кіберполіції Національної поліції України звернулися представники Посольства Республіки Польща в Україні з приводу надання невстановленими особами послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Правопорушники використовували підроблені документи.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції

Оперативники провели комплекс оперативно-розшукових заходів і затримали організатора злочинного промислу і трьох його спільників, під час яких було встановлено, що шахраї поширювали рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу, з якого здійснювалася протиправна діяльність.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції

"Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також комп'ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялися підроблені документи, мобільні телефони, які використовувалися для спілкування з клієнтами", - повідомив Вадим Троян.

Фото: Департамент комунікації Нацполіціії

Крім цього поліцейські виявили підроблені виписки з банківських рахунків і довідки про розмір заробітної плати, які є обов'язковими документами при подачі в посольство.

Тепер слідчі проводять огляд вилучених документів, комп'ютерної техніки. Вирішується питання про призначення комп'ютерно-технічних, почеркознавчих і криміналістичних експертиз.

За цим фактом слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області розпочали кримінальне провадження за ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, в червні в Києві ліквідували угруповання, що виготовляло фальшиві закордонні паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram