ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Україна в жовтні стане членом Європейської організації ядерних досліджень

Нині в ЦЕРН працюють 103 українських учених.

Україна в жовтні стане членом Європейської організації ядерних досліджень
Фото: mon.gov.ua

Україна має намір оплатити свій внесок за участь у Європейській організації ядерних досліджень (ЦЕРН) у жовтні.

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки.

"У жовтні цього року - після сплати офіційного членського внеску - Україна стане асоційованим членом Європейської організації ядерних досліджень CERN", - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич після зустрічі з директором з міжнародних зв'язків ЦЕРН Шарлоттою Варакауле.

За її словами, отримавши статус асоційованого члена, Україна зможе приєднатися до розробки і впровадження нових обчислювальних і інформаційних технологій, розвитку грід-мереж, скеровувати молодих учених на стажування та продовжувати співпрацю в рамках робіт із дослідними проектами ЦЕРН.

Нині в ЦЕРН працюють 103 українських учених.

Нагадаємо, ЦЕРН - найбільша в світі лабораторія фізики високих енергій, що розташована в Швейцарії. В організації постійно працюють близько 2,5 тис. осіб, а близько 8 тис. фізиків і інженерів із 580 університетів і інститутів з 85 країн беруть участь у міжнародних експериментах. Найвідомішим проектом ЦЕРН є Великий адронний колайдер.

19 вересня 2014 року президент Петро Порошенко підписав закон, який ратифікує угоду з ЦЕРН про надання Україні статусу асоційованого члена організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram