ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко відмовився визнати пріоритет політичних пунктів Мінських угод

"Жодного кроку вперед, поки російська сторона не відведе свої війська".

Порошенко відмовився визнати пріоритет політичних пунктів Мінських угод
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що припинення обстрілів на Донбасі і виведення російських військ є ключовою умовою для продовження Україною процесу політичного врегулювання.

Про це президент України сказав на відкритті міжнародної конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

"Жодного кроку вперед, поки російська сторона не відведе своїх військ на безпечну відстань і не здійснить заходів у сфері безпеки... Ми не будемо влазити в пастку пріоритетності політичних аспектів Мінських домовленостей", - сказав він.

"Україна демонструє добру волю і відповідальність і робить чіткі кроки до мирного регулювання. Що робить Росія? Нічого. Нуль. І до того ж намагається перекинути відповідальність і провину на когось іншого", - додав Порошенко.

"Це не громадянська війна, не конфлікт в Україні, не щось інше, це просто агресія Російської Федерації проти суверенної і незалежної, вільної й демократичної України", - сказав він.

Нагадаємо, 14 вересня голова МЗС Франції заявив про необхідність надати особливий статус Донбасу, а голова МЗС Німеччини - що політичний пакет і пакет безпеки повинні втілюватися паралельно.

Але наступного дня міністр закордонних справ України Павло Клімкін спростував, що Франція і Німеччина не примушують Україну до ухвалення закону про місцеві вибори і надання особливого статусу Донбасу.

"Вони також розуміють, що потрібно просуватися шляхом політичного треку, потрібно просуватися шляхом звільнення заручників, без усіх цих компонентів нічого не буде - це вони і розуміють під "паралельною ". Але вони не змушують нас, і ви можете про це з ними поговорити, спочатку щось приймати, оскільки якщо ми зараз це приймемо, це означає, що ті, хто зараз Росією поставлений при владі, вони просто будуть легітимізовані і нічого більше", - сказав Клімкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram