ГоловнаСуспільствоВійна

Штайнмаєр і Еро побували в Краматорську та Слов'янську

Міністри хотіли подивитися на умови життя в Донецькій і Луганській областях.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і його французький колега Жан-Марк Еро в четвер побували в Краматорську та Слов'янську, які в 2014 році були під контролем бойовиків

Під час поїздки міністри разом з головою МЗС України Павлом Клімкіним відвідали базу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Краматорську й оглянули знищений бойовиками міст у Слов'янську.

Поїздка пов'язана з бажанням західних міністрів ознайомитися з умовами життя в Донецькій і Луганській областях.

Під час візиту Клімкін поспілкувався з журналістами і заявив, зокрема, що Франція і Німеччина не примушують Україну до прийняття закону про місцеві вибори і надання особливого статусу Донбасу.

"Вони також розуміють, що потрібно просуватися шляхом політичного треку, потрібно просуватися шляхом звільнення заручників, без усіх цих компонентів нічого не буде - це вони і розуміють під "паралельністю". Але вони не змушують нас, і ви можете про це з ними поговорити, спочатку щось приймати, адже якщо ми зараз це приймемо, це означає, що ті, хто зараз у Росії при владі, просто будуть легітимізовані і нічого більше", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, Краматорськ і Слов'янськ контролювали бойовики "ДНР" у період з 12 квітня по 5 липня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram