ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок "ДНР" заявив про одностороннє припинення вогню

Захарченко звинуватив українську владу "у відсутності бажання вирішити проблему мирним способом".

Ватажок "ДНР" заявив про одностороннє припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко повідомив про одностороннє припинення вогню, яке має набути чинності в середу опівночі, передає Голос Америки.

У записаній раніше заяві, яку у вівторок передало російське телебачення, Захарченко повідомив, що доручив підлеглим силам припинити вогонь і закликав Збройні сили України зробити те ж саме. У той же час він звинуватив Київ "у відсутності бажання вирішити проблему мирним способом".

Заява лідера сепаратистів надійшла в той час, коли припинення вогню, яке офіційно діє з 1 вересня, не дотримується бойовиками. В зоні АТО на Донбасі за останню добу загинули троє військовослужбовців і 15 отримали поранення. Це перші значні втрати з часу припинення вогню 1 вересня.

Нагадаємо, на засіданні 26 серпня українська сторона на переговорах у Мінську в присутності представників ОРДЛО заявила про необхідність припинення вогню з 1 вересня, щоб діти могли відвідувати школи. Також Київ заявив про готовність піти на серйозні компроміси для негайного звільнення своїх громадян з полону бойовиків.

Раніше керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький заявив, що Україна готова до безстрокового дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram