ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 21 раз порушили режим тиші в зоні АТО

Терористи провокують військових на вогонь у відповідь.

Бойовики 21 раз порушили режим тиші в зоні АТО
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики 21 раз порушили режим тиші в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Російсько-окупаційні війська продовжують провокувати українських військовослужбовців, обстрілюючи позиції з великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї. Є непоодинокі випадки застосування окупантами мінометів 82-го та 120-го калібру. Також ворог застосовує заборонену Мінськими домовленостями артилерію. Однак Збройні Сили України на провокативні дії не відповідають та неухильно виконують Мінські угоди", - зазначають у штабі.

На Донецькому напрямку обстріли були зосереджені по позиціях військових в Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому та Луганському. Терористи використовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Крім того, по селищу Луганському і шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з міномета 120-го і 82-го калібру.

"Для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького", - відзначили в штабі.

На Луганському напрямку бойовики здійснили кілька збройних провокацій у районі Новозванівки і Новоолександрівки - вони відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку з БМП і гранатометів били по Широкиному.

Нагадаємо, сьогодні Тристороння контактна група провела скайп-конференцію і закликала до дотримання режиму припинення вогню, а також підтвердила намір зустрітися в Мінську 21 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram