ГоловнаСуспільствоЖиття

Генштаб назвав терміни демобілізації шостої хвилі

Основну частину мобілізованих військовослужбовців заплановано звільнити в жовтні 2016 року.

Генштаб назвав терміни демобілізації шостої хвилі
Фото: mil.gov.ua

Генеральний штаб Збройних Сил України спланував демобілізацію військовослужбовців шостої хвилі (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до Указу президента 14 січня 2015 року).

Про це повідомляє прес-служба Генштабу у Фейсбуці.

"Якщо не буде погіршення військово-стратегічної ситуації, у вересні передбачається внести на розгляд президентові проект відповідного нормативного акта розпочати демобілізацію 6-ї черги цього місяця й основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити в жовтні 2016 року", - зазначив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай.

Тож усіх військовослужбовців, які не захочуть залишитися в лавах Збройних Сил України, буде звільнено згідно з установленим порядком.

Зараз в органах військового управління та військових частинах розробляють списки і плани-графіки звільнення особового складу. Демобілізація буде проходити поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового звільнення посад, здачі посад, бойової техніки і майна.

Звільнених у запас військовослужбовців обов'язково зарахують в оперативний військовий резерв першої черги.

Нагадаємо, у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі й у Криму президент Петро Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації. Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов також заявив, що в разі серйозного загострення на фронті мобілізацію буде оголошено негайно. У Генштабі зазначають, що зараз в українській армії вистачає ресурсів і немає потреби в сьомий хвилі мобілізації.

У червні президент оголосив часткову демобілізацію військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram