ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Торецька затримано бойовика-росіянина у формі зразка ЗС РФ

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Біля Торецька затримано бойовика-росіянина у формі зразка ЗС РФ
Фото: dn.npu.gov.ua

У четвер, 8 вересня, в районі Торецька затримано 35-річного громадянина Росії з Москви, який був одягнений у форму зразка Збройних сил РФ і мав зі собою дві осколкові гранати.

Як повідомляє прес-служба ГУ НП в Донецькій області, бойовик приїхав на Донбас на початку 2015 року, брав участь у бойових діях на території Дебальцевого і Горлівки. Проживав у Дебальцевому до листопада 2015 року, коли його передислокували в Горлівку. Воював на передових позиціях в районі Широкої Балки.

8 вересня 2016 року, будучи в стані сильного алкогольного сп'яніння, вийшов до позицій ЗСУ і його затримали військовослужбовці. Під час обшуку затриманого в нього виявлено та вилучено дві бойові гранати Ф-1.

Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі за ч.5 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліція відзначає, що бойовик причетний до націоналістичних угруповань, на його тілі наколоті нацистські татуювання (1488, групенфюрер СС Андрій Шкуро).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram