ГоловнаСуспільствоВійна

ООН зафіксувала найбільшу кількість жертв на Донбасі із серпня 2015 року

За місяць убито 16 цивільних і 75 поранено.

ООН зафіксувала найбільшу кількість жертв на Донбасі із серпня 2015 року
Фото: EPA/UPG

Управління ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА) опублікувало серпневий бюлетень про жертви серед мирного населення від бойових дій на Донбасі. За даними організації, протягом серпня серед мирного населення в результаті бойових дій постраждала 91 людина - 16 убито, 75 поранено. Це найвищий показник із серпня минулого року, повідомляє ТСН.

У червні і липні всього загинули 20 мирних жителів і 122 отримали поранення. Більшість із них (70% від загальної кількості) постраждали від обстрілів із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Від початку бойових дій у цілому поранення отримали 22 тис. 212 осіб, 9 тис. 569 загинули, і понад 2 тис. з усієї кількості загиблих були мирними жителями. Організація зазначає, що це тільки ті дані, які вдалося задокументувати, тож жертв може бути більше.

Управління з координації гуманітарних питань ООН також підкреслило, що населені пункти вздовж лінії розмежування потерпають від нестачі газу та питної води. У другій половині серпня 2016 року обмежений доступ до питної води мали 950 тис. чоловік.

Згідно з даними прикордонників, високою залишається кількість людей, які переходять лінію розмежування між окупованим Донбасом і підконтрольною українській владі територією. У серпні через п'ять КПП пройшли 875 тисяч осіб, таку саму кількість зафіксували і в липні.

Нагадаємо, за даними верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раад аль Хусейна, кількість жертв серед цивільного населення Донбасу істотно зросла за останні два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram