ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканець Херсонської області отримав реальний строк за сепаратизм у Криму

Учасника "самооборони Криму" засуджено до двох років в'язниці.

Мешканець Херсонської області отримав реальний строк за сепаратизм у Криму
Фото: EPA/UPG

Мешканеця Херсонської області засуджено до двох років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

Встановлено, що у 2014 році мешканець Херсонської області приєднався до терористичного угруповання, так званої "самооборони Криму", брав участь у блокуванні військової частини, закликав громадян до участі у незаконному референдумі  про статус півострова.

Повернувшись у вересні 2015 року на материкову Україну він був затриманий працівниками спецслужб.

"Згідно з вироком суду, що набрав чинності, обвинувачений визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу. Йому було призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим навесні 2014 року після того, як у регіоні відбувся незаконний референдум про самовизначення. Згідно з офіційними даними, за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. При цьому, рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму були занадто завищені.

Референдум у Криму не був визнаний легітимним ні міжнародним співтовариством, ні владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram