ГоловнаСуспільствоПодії

Сутички через будівництво на Святошино перемістилися під офіс "Київміськбуду" (оновлено)

ЦК "Азов" вирішив блокувати будівлю компанії.

У п'ятницю вранці представники Цивільного корпусу "Азов", за допомогою яких напередодні представників "Київміськбуду" вигнали зі спірної ділянки у Святошинському провулку, прийшли блокувати офіс компанії на вулиці Суворова. Про це вони повідомляють у соцмережах.

"Азовці" почали кидати димові шашки. Відбулися сутички за участю поліції, в результаті чого є постраждалі. Зокрема в однієї людини розбитий ніс.

Оновлення. Прес-служба поліції повідомляє, що під час силового розблокування офісу КМБ "азовці" застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ. У результаті двоє співробітників поліції отримали тілесні ушкодження і потрапили до лікарні.

Трьох активних учасників бійки - уродженців Києва та Івано-Франківська - доставили в Печерське управління поліції.

За цим фактом розпочато два кримінальні провадження - за хуліганство (ст. 296 Кримінального кодексу) і насильство стосовно поліцейських (ст. 345 КК).

Нагадаємо, 5 вересня в Києві невідомі побили місцевих жителів через спірну територію у Святошинському провулку, де "Київміськбуд" має намір будувати 25-поверховий будинок на одну секцію.

6 вересня сутички продовжилися, в результаті затримали кілька десятків людей. 8 вересня відбулася ще одна сутичка, під час якої будівництво захопили, представники забудовника втекли.

Компанія зазначає, що 2014 року Київська міська рада відвела спірну ділянку для будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями. 20 березня 2015 року був укладений договір оренди терміном на три роки, а 4 вересня 2015 року Держархбудінспекція видала дозвіл на будівництво.

Однак спроби почати будівництво викликали невдоволення місцевих жителів. За їхніми словами, на цій земельній ділянці мав бути дитячий садок.

Зараз там місцеві жителі паркують свої машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram