ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківських прикордонників запідозрили в розтраті 4 млн гривень

Кошти були виділені на облаштування держкордону.

Харківських прикордонників запідозрили в розтраті 4 млн гривень
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Національна поліція розслідує розкрадання військового майна співробітниками Державної прикордонної служби на 4,4 млн гривень у Харківській області.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

"Один із заступників керівника Східного регіонального управління Держприкордонслужби організував схему розкрадання військового майна, а саме - коштів при здійсненні закупівель товарів для інженерного облаштування державного кордону. До складу злочинної групи також входили начальник одного з відділів прикордонної служби та керівники комерційних структур", - повідомили в поліції.

У 2014 році військові уклали договори на закупівлю товарів для інженерного облаштування держкордону - спостережних веж і службових модулів. Як з'ясувалося, ціна, зазначена в договорі, в кілька разів перевищувала ринкову. Різницю у вартості (а це понад 4 млн гривень) спільники розподілили між собою.

На підставі постанови суду силовики провели 17 санкціонованих обшуків у службових кабінетах, за місцем проживання та в офісах фігурантів справи. У одного з прикордонників вилучили підроблений паспорт громадянина України на чуже ім'я, але з його фотографією.

Фото: npu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці також мають намір перевірити якість придбаного обладнання, відповідність споруд встановленим нормам, і встановити інших осіб, причетних до злочинної схеми.

Нагадаємо, в Дніпрі розтратили понад 3 млн грн, призначені на житло для військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram