ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області затримали масажиста - розвідника "ДНР"

Це вже третій агент інформаторської мережі терористів.

У Донецькій області затримали масажиста - розвідника "ДНР"
Фото: ru-newz.ru

Поліцейські Торецька Донецької області затримали місцевого жителя, який шпигував за українською армією і передавав інформацію бойовикам.

Про це повідомляють на сайті поліції.

"Затримано 29-річного місцевого жителя, який за допомогою соцмереж систематично надавав дані про поранених українських бійців, а також пересування і дислокацію військової техніки Збройних сил України. Це вже третій агент інформаторської мережі терористів, яку виявили правоохоронці в прифронтовому місті", - наголошено в повідомленні.

У серпні правоохоронці Торецька затримали слюсаря і медсестру, які працювали на одну й ту саму людину - колишню місцеву жительку, а зараз терористку "ДНР" міста Горлівка. Під час розслідування правоохоронці виявили ще одного інформатора, який також має стосунок до медицини. Як з'ясувалося, 29-річний масажист познайомився зі своїм "куратором" у 2014 році в соціальній мережі.

"Після звільнення Торецька від бойовиків чоловік звільнився і почав надавати послуги масажиста у себе вдома, сподіваючись уникнути відповідальності і вважаючи, що про його діяльність ніхто не дізнається. Однак поліцейські зібрали достатню доказову базу, що підтверджує зв'язки чоловіка з бойовиками", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, раніше в Торецьку затримали медсестру - спільницю терористів "ДНР, яка добивала поранених бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram