ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 21 раз відкривали вогонь у зоні АТО

"Режиму тиші" на Донбасі загалом дотримуються, за винятком окремих провокаційних обстрілів.

За добу бойовики 21 раз відкривали вогонь у зоні АТО
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі контрольована і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші", за винятком окремих збройних провокацій з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

За минулу добу терористи 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових - шість разів на Маріупольському напрямку, 13 - на Донецькому і двічі - Луганському.

На Донецькому напрямку провокаційні обстріли з боку супротивника відбулися в районі Луганського і поблизу Авдіївки. Бойовики використовували кулемети, стрілецьку зброю і гранатомети.

На Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці Широкине-Талаківка, де терористи стріляли з 120-мм і 82-мм мінометів. Також поблизу Широкиного працював ворожий снайпер і застосовували стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї бойовики обстріляли Станицю Луганську і Новозванівку.

На Донецькому і Маріупольському напрямках зафіксовані прольоти п'яти безпілотників.

Відзначають, що військові, незважаючи на провокаційні дії бойовиків, у відповідь вогонь не відкривають.

Також днями в селі Безгинове Новоайдарського району Луганської області, поряд з лінією розмежування було виявлено схрон з боєприпасами. А саме: десятки ящиків з патронами різних калібрів, у тому числі бронебійні та снайперські, сигнальні ракети, тротилові шашки, протитанкові міни, гранати.

Фото: Прес-центр АТО

Фото: Прес-центр АТО

Нагадаємо, в окупованому Донецьку бойовики "ДНР" знищили відеокамери спостерігачів ОБСЄ, встановлені на шахті "Октябрська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram