ГоловнаСуспільствоПодії

Спецпризначенці СБУ штурмували судно біля порту "Южний" (оновлено)

Двоє моряків знеструмили судно і захопили заручників.

На турецькому судні Mehmet Unlu біля порту "Южний" в Одеській області сталася бійка з різаниною.

Про це повідомив генеральний директор групи компаній ТІС Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сигнал SOS надійшов о 23:25 з судна Mehmet Unlu. Люди кричали і просили про допомогу. Очевидно, стався бунт і поножовщина. Частина екіпажу (переважно турки) знеструмили судно і забарикадувалися. Судно дрейфувало в морі біля входу в порт "Южний", - написав він.

За його словами, диспетчери викликали буксир Champion, який прийшов на допомогу і відбуксирував судно подалі від каміння.

"За словами очевидців, судно вже було біля входу в порт. За словами екіпажу буксира - вся рубка була в крові. Капітан втратив багато крові, але живий. Працюють підрозділ "Альфа" і прикордонники", - додав Ставніцер.

Спецпризначенці СБУ штурмували судно біля порту "Южний".

Оновлення. Прес-служба СБУ повідомила, що в неділю із турецького судна, яке прямувало з Миколаєва до Йорданії з вантажем металоконструкцій, надійшов сигнал SOS.

Фото: ssu.gov.ua

Близько опівночі двоє членів екіпажу влаштували бійку і заподіяли ножових поранень чотирьом колегам. Троє моряків - в стані середнього ступеня тяжкості. Потім бешкетники знеструмили судно і захопили в заручники п'ятьох осіб. Частина екіпажу забарикадувалася, ховаючись від нападників.

Антитерористичний штаб СБУ на нараді з Держприкордонслужбою, поліцією, ДСНС й адміністрацією порту "Южний" вирішив почати силову операцію. У результаті штурму судна співробітники спецпідрозділу "Альфа" звільнили заручників і затримали злочинців.

Турецьким морякам, які отримали ножові поранення, надано першу медичну допомогу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.278 (викрадення або захоплення морського судна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, американська компанія Cargill інвестує $100 млн у будівництво зернового терміналу в українському порту "Южний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram