ГоловнаСуспільствоВійна

Доба у зоні АТО минула без втрат

Перемир'я переважно зберігається

Доба у зоні АТО минула без втрат
Фото: uacrisis.org

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення.

З моменту домовленості про перемир'я 1 вересня ситуація в зоні АТО залишається стабільною. Третю добу жоден український вояк не загинув, а кількість порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків залишається низькою. Бойовики жодного разу не застосували важкого озброєння, повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку в суботу перемир'я зберігалося по всій ділянці фронту.

На Донецькому напрямку бойовики здійснювали збройні провокації лише поблизу Авдіївки і Верхньоторецька. Всі провокації були з легкої зброї і кожна тривала від 5 до 15 хвилин. Всього на Донецькому напрямку бойовики сім раз порушили перемир'я.

На Маріупольському напрямку ворожі провокації зафіксовані в Мар'їнці та Красногорівці. Бойовики використовували виключно стрілецьку зброю. Також поодинокі провокації з боку ворога пройшли в районі Водяного і Гнутового. Всього на Маріупольському напрямку бойовики дев'ять разів порушили перемир'я.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про припинення вогню з опівночі 31 серпня у зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено в присутності представників сепаратистів. Однак того ж дня було зафіксовано 25 обстрілів і українська сторона ініціювала термінову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обстріли з боку бойовиків. Втім, інтенсивність вогню кардинально знизилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram