ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі працівник заводу при спробі крадіжки кольорового металу поранив двох нацгвардійців

Чоловіка затримали і передали поліції.

У Дніпрі працівник заводу при спробі крадіжки кольорового металу поранив двох нацгвардійців
Фото: glavpost.com.ua

Сьогодні вночі караул Національної гвардії з охорони заводу "Південмаш" у Дніпрі затримав фрезерувальника одного з цехів при спробі викрасти велику кількість кольорового металу.

Про це повідомляється на сайті НГУ.

Під час затримання злодій поводився неагресивно і виконував команди часових, але потім несподівано дістав зброю і відкрив вогонь по військових. У результаті двоє вартових отримали поранення.

Одного бійця поранено в обличчя, а друга куля застрягла в бронежилеті. Іншому часовому куля потрапила по дотичній у ділянку живота без проникнення.

Злочинець спробував сховатися з місця злочину, але його затримала група бійців, які прибули на допомогу. Затриманого передали працівникам Нацполіції. Ним виявився раніше судимий житель Дніпра, 1962 року народження. Від будь-яких пояснень чоловік відмовився.

З місця події поліцейські вилучили кобуру, а на пошуки пістолета залучили кінологів зі собаками. Тривають слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Пораненим надана необхідна медична допомога, їхньому життю нічого не загрожує. Бійці будуть представлені до держнагород.

Нагадаємо, раніше Нацгвардія провела навчання для київської поліції щодо захисту адмінбудинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram