ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього топ-менеджера "Укрпошти" підозрюють у розтраті понад 1,1 млн гривень (оновлено)

Олександра Кліонського раніше вже звинувачували в корупційних злочинах.

Колишнього топ-менеджера "Укрпошти" підозрюють у розтраті понад 1,1 млн гривень (оновлено)
Фото: www.ukrposhta.com

Прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому в.о. директора з технічної політики державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" в розтраті 1,1 млн гривень держкоштів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва в Фейсбуці.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в 2014 році чиновник, діючи в інтересах третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав угоду з приватним товариством з постачання паливних матеріалів за явно завищеними цінами, чим заподіяв шкоду державному підприємству на суму понад 1,1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Дії чиновника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах). Готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Оновлення. Підозрюваним виявився Олександр Кліонський, якого раніше вже звинувачували в корупційних злочинах. Про це повідомив начальник відділу прокуратури Києва Олександр Кравець в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Сьогодні вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Воно буде розглядатися в понеділок в Шевченківському районному суді Києва", - сказав він.

Кравець відзначив, що Кліонський підозрюється за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), а санкціями цієї статті передбачається від 7 до 12 років позбавлення волі.

Кліонський був одним з керівників держпідприємства "Укрпошта", який залишався в керівництві компанії з часів Віктора Януковича. Його підозрювали в організації на "Укрпошті" тендерів з підставними компаніями і за завищеними цінами.

Нагадаємо, раніше чиновника "Укрпошти" викрили в нелегальній конвертації 22 млн гривень

"Укрпошта "є національним оператором поштового зв'язку, який має в своєму розпорядженні більш ніж 11 тис. поштових відділень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram