ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в зоні АТО пройшла без втрат, - штаб

Бойовики використовують затишшя для мінування території.

Доба в зоні АТО пройшла без втрат, - штаб
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі не загинув і не був поранений жоден український військовий.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Відразу почну з доброї новини - за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає", - сказав він.

Лисенко також повідомив, що за даними розвідки, бойовики скористалися затишшям, щоб замінувати територію.

"За інформацією розвідки, противник проводить приховане мінування, в тому числі забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами. Це створює додаткові ризики для мирних жителів", - зазначив спікер АТО.

Він також уточнив, що вчора, 2 вересня, таке мінування було зафіксовано в смузі відповідальності так званої "7-ї бригади", "9" і "11-го полків" російсько-окупаційних військ.

"І вчора ж під час прихованого мінування місцевості протипіхотними мінами ПОМ-2 "Набряк", внаслідок порушення правил установки міни, отримав поранення 25-річний бойовик Костянтин Тиквенко з так званого "9-го полку", - додав він.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про припинення вогню з півночі 31 серпня у зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено в присутності представників сепаратистів.

Однак того ж дня було зафіксовано 25 обстрілів і українська сторона ініціювала строкову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обстріл з боку бойовиків.

За минулу добу було зафіксовано 11 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram