ГоловнаСуспільствоВійна

Путін заявив, що Росія не має наміру повертати Крим

Російський президент жалкує, що відносини РФ і США перебувають у "замороженому стані".

Путін заявив, що Росія не має наміру повертати Крим
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не має наміру повертати Україні анексований Крим.

Про це він заявив на Східному економічному форумі, повідомляє ТАСС.

"Народ Криму прийняв рішення, проголосував. Питання історично закрито, повернення до колишньої системи не існує взагалі ніякого", - наголосив Путін.

Він також висловив жаль, що відносини Росії і США перебувають у "замороженому стані" і заявив, що відлига у відносинах "не наступить, поки США не почнуть враховувати і поважати інтереси Росії".

"На жаль, у нас відносини перебувають у досить замороженому стані. Вважаю, не з нашої вини", - сказав Путін.

"Ми в будь-яку секунду готові в повномасштабному обсязі розгорнути нашу співпрацю. Але це залежить не тільки від нас, це залежить від того, як захочуть будувати відносини з Росією керівники майбутньої американської адміністрації", - сказав російський президент.

Він в черговий раз заявив, що українська криза виникла не з вини РФ. На його думку, Крим "захотів бути в складі РФ", а Донецьк і Луганськ "почали противитися режиму, який відразу після перевороту хотів затвердити свою владу на цих територіях".

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження Криму до складу РФ і вважає півострів своєю територією. Країни ЄС і США також не визнають входження півострова до складу РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти багатьох російських громадян. Також були затверджені списки нев'їзних осіб і заморожені їхні рахунки.

Путін оголосив анексію Криму "найважливішою віхою в історії Росії".

1 вересня США оголосили про введення санкцій стосовно 17 кримських і донецьких сепаратистів, азарівського "Комітету порятунку України", а також 19 російських і кримських компаній. Також вказано великий список "дочок" Банку Москви, Газпромбанку і "Газпрому", які разом з материнськими компаніями підпадають під секторальні санкції, для "більш ефективного здійснення санкцій". Всупереч повідомленням багатьох ЗМІ, ці "дочки" і раніше потрапляли під санкції, просто зараз їх назви оформлені в перелік для зручності приватного бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram