ГоловнаСуспільствоПодії

Під Броварами фура збила групу велосипедистів (оновлено)

Один спортсмен загинув.

Під Броварами фура збила групу велосипедистів Броварського вищого училища фізичної культури. Один спортсмен загинув, троє перебувають у реанімації.

Про це міністр молоді та спорту Ігор Жданов повідомив у фейсбуці.

"Терміново зв'язався з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та переговорив з першим заступником голови Київської ОДА Левом Парцхаладзе. Мінмолодьспорту спільно з МВС та обласною владою створює спеціальну комісію для розслідування всіх обставин цієї аварії.

За моїм дорученням на місце трагедії також виїхав перший заступник міністра Ігор Гоцул", - написав Жданов.

Міністр наполягає на максимально неупередженому розслідуванні цієї справи і притягнення винуватих до відповідальності.

Оновлено. Серед постраждалих у результаті ДТП під Броварами велосипедистів двоє перебувають у тяжкому стані. Про це повідомив перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, передає "112 Україна".

"Зараз четверо в реанімації, за висновком лікарів, двоє можуть бути переведені з реанімації в загальне відділення, а двоє перебувають у тяжкому стані", - розповів Гоцул.

Оновлено 23:25. ДТП під Броварами відбулася в результаті того, що водій вантажівки просто заснув за кермом, повідомляє "112 Украина". Також стало відомо, що вантажівка на болгарських номерах, а водій є громадянином Болгарії. Загинув хлопець 14 років.

За словами головлікаря Броварської центральної лікарні, куди доправили постраждалих, найважчі травми отримав тренер спортсменів.

"З місця ДТП було доправлено вісьмох постраждалих: тренера і сімох спортсменів, хлопців 14-18 років. З них чотири потрапили в реанімацію, чотири - в травматологічне відділення. З тих, хто потрапив у реанімацію, один був прооперований з розривом селезінки, зараз його стан стабільний, він у реанімації. Двох стабілізували, стан нормальний, вони вже ближчі до легкого ступеня, переломів немає, є удари і садна через те, що вони летіли по асфальту. На цьому етапі є один тяжкий хворий - це тренер, у нього політравма, великі удари, гематоми. Він зараз нестабільний, з ним працює реанімаційна бригада", - повідомив він.

Оновлено 23:34. За інформацією відділу комунікації ГУНП у Київській області, на трасі Київ-Чернігів водій вантажівки DAF, зареєстрованої в іншій країні, скоїв наїзд на групу дітей і їхнього тренера, які рухалися на велосипедах у попутному напрямку. У результаті ДТП 12-річний хлопчик від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. 34-річного спортивного тренера і сімох дітей з різними ступенями тілесних ушкоджень доправлено в лікарню.

Фото: ГУНП у Київській області

Встановлено, що за кермом вантажівки перебував 22-річний громадянин іншої держави, якого затримали згідно зі ст. 208 КПК України. Про цей факт правоохоронці відразу повідомили консула держави, де зареєстрований водій.

Оновлено 00:43. Директора Броварського вищого училища фізкультури відсторонено від виконання обов'язків на період розслідування обставин ДТП, що стався 1 вересня під Броварами. Про це кореспонденту "112 Україна" повідомив заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Імовірно, це пов'язано з порушенням правил проїзду велосипедистів з боку їхнього тренера, який їхав не в автомобілі, як годиться, а також на велосипеді.

Нагадаємо, у квітні в Харкові фура збила комунальників, які лагодили контактну мережу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram